Мандра Тетевен грабна най-престижните награди за Бяло саламурено сирене и Кашкавал от краве мляко

Мандра Тетевен се представи отлично на тазгодишното издание на Светът на млякото. Международното изложение организирано съвместно от Интер Експо Център и Асоциацията на млекопроизводителите в България събра любители на млякото от цялата страна и извън нея.

Светът на млякото се проведе заедно с Месомания, Булпек, Салон на виното и Интерфуд&дринк и бе открито от министъра на земеделието Христо Бозуков. В него се включиха 264 български участници и още много гости от Италия, Румъния, САЩ, Гърция и други.

Мандра Тетевен получи златни медали за своите Кашкавал от краве мляко „Премиум” и Бяло саламурено сирене от краве мляко „Примиум”.  Освен тези два продукта, млекопроизводителите представиха още селекция от краве и овче натурални сирена, свежо сирене Моцарела по традиционна италианска рецепта, както и разнообразни други млечни продукти.

Мандра Тетевен е на пазара над 20 години и е гаранция за превъзходни млечни продукти с автентичен вкус от сърцето на Стара планина. Тайната на мандрата е в чистото и екологично съобразно производство. Тетевенският балкан предлага прекрасни условия за набавяне и съхранение на висококачествено мляко и пази своите традиционни здравословни български рецепти, от които заимства и Мандра Тетевен. Към днешна дата, предприятието разполага с капацитет от 16 000 литра мляко на ден, като 6 000 литра от тях са предназначени за производство на кашкавал и 10 000 литра за производство на бяло саламурено сирене. По време на целия производствен цикъл се осъществява непрекъснат контрол на чистотата и качеството на продуктите съгласно изискванията на Европейския Съюз.

Това не са първите награди, които Мандра Тетевен получава. През 2015 и 2016г. мандрата печели златни медали съответно за Кашкавал от краве мляко Еко Балкан и Сирене от краве мляко Еко Балкан. За първа година, обаче, Мандра Тетевен триумфира и в двете категории.

bg_BGBulgarian