Сиренето на мандра „Тетевен” бе отличено с приз „Любимец на публиката” на Фестивала на сиренето в Сливница

Грамотата и плакетът ни бяха връчени в зала Арена „Сливница”, където се проведе изложението на 18 и 19 март 2023г.

Това е второ издание на международния фестивал, организиран от Местна инициативна група „Сливница-Драгоман” по проект „Кажи сирене! Балканско сирене!”. Международната инициатива е реализирана с европейско финансиране по Програмата за развитие на селските райони. В изложението тази година участваха 17 мандри и производители на сирене и млечни продукти от България и Сърбия.

Жителите и гостите на Сливница имаха възможност да опитат и да си купят сирене и млечни продукти, произведени по автентични рецепти. Голям интерес имаше към предлаганите на щанда на Мандра „Тетевен” продукти – сирене „Вежен”, кашкавал „Премиум”, краве масло, топено сирене, произведени в Тетевенския балкан.

Фестивалът даде възможност на посетилите сами да изберат млечните продукти, които най-много се доближават до традиционния български вкус. Гласовете на гостите ни отредиха престижното второ място в категорията „Любимец на публиката”. Същото отличие получиха Mezence.bg от град Банкя, земеделският производител Александър Иванов от село Гълъбовци, община Сливница; мандра Дестан от село Искра, община Силистра и мандра Братушково от община Сливница.

Това не е първата награда, която получава Мандра „Тетевен” за своите млечни продукти с автентичен български вкус. През 2021г. и 2022г. нашите продукти бяха отличени със Златен медал и диплом на изложението „Светът на млякото”. Същото отличие получихме на престижното изложение и през 2016г. и през 2015г.

bg_BGBulgarian