Моцарелата на Мандра „Тетевен” – със златен медал от „Светът на млякото”

 

Моцарелата на Мандра „Тетевен” получи Златен медал и диплом на международното изложение „Светът на млякото”, което се проведе от 5 до 8 октомври 2022г. в Интер Експо Център в София. Свежото сирене, което мандра „Тетевен” произвежда по оригинална италианска рецепта, бе наградено за качествен и оригинален пазарен продукт.

Нашият Ръчен кашкавал също бе отличен от журито на конкурса и получи Златен медал и диплом за качествен продукт.

XIV издание на международното изложение „Светът на млякото” се проведе заедно с специализираните издания Месомания, Булпек, Салон на виното и Интерфууд енд Дринк. Близо 350 компании бяха заявили участие в изложенията. Сред тях имаше представители от България, САЩ, Италия, Франция, Германия, Австрия, Нидерландия, Турция, Румъния, Гърция и др.

„Социалният ефект на работните места е от изключително значение за икономиката на всяка държава, а хранително-вкусовата промишленост е нейният гръбнак”. Това заяви заместник-министърът на земеделието Тодор Джиков при откриването на изложенията в Интер Експо Център-София. „Българското земеделие произвежда специфични млечни и месни продукти, които са емблематични“, допълни той и отбеляза, че именно те са визитката на страната ни пред света.

Това не е първата награда, която получават качествените продукти на мандра „Тетевен” от престижното изложение „Светът на млякото”. През 2021г. със златен медал и диплом бяха наградени кашкавал от краве мляко „Премиум” и бяло саламурено сирене от краве мляко „Премиум”.

bg_BGBulgarian